skip to main content

Algemeen

Algemene vragen
Wat kost het om een website te laten maken?
Een van de meestgestelde vragen en toch is deze niet zo eenvoudig te beantwoorden. Net als bij een vraag als "Wat kost een computer?" is een en ander afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever, de benodigde of gewenste onderdelen, de soort techniek, enzovoort. En is er bijvoorbeeld al een huisstijl en/of logo aanwezig? Moet het een statische of juist een dynamische website worden en wil je deze zelf gaan beheren, of geef je dit liever uit handen?
Zo zullen er meerdere vragen gesteld worden om een duidelijker beeld te kunnen vormen en voor je aan de slag te kunnen gaan.

Aantrekkelijke vaste prijs
Op dit moment hanteert Yepdesign een vaste lage prijs van € 75,00* per pagina voor je informatieve website. Wil je meer info of heb je specifiekere wensen, zoals een webshop of andere functionaliteiten, neem dan contact op om je ideeën te bespreken en te informeren naar de mogelijkheden, zodat ik je een offerte op maat kan aanbieden.

Beheer-werkzaamheden
Is er geen nieuwe website nodig, maar wil je iets laten veranderen, verwijderen of juist toevoegen aan je huidige website? Uiteraard kan je ook daarvoor bij mij terecht. Mijn tarief voor dit soort beheer-werkzaamheden bedraagt € 40,00* per uur.

Bijkomende kosten
Naast de kosten voor het bouwen en het eventuele beheren van je website, moet je rekening houden met de kosten van domeinregistratie en webhosting. Zie ook het onderwerp "hosting" elders op deze pagina.

(* Exclusief btw.)
Hoe lang duurt het voordat mijn website klaar is?
De bouw van een website is een wisselwerking tussen Yepdesign en haar opdrachtgever(s). Hoe snel een en ander gerealiseerd kan worden, is onder andere afhankelijk van de grootte van het project, de gewenste functies en hoe snel bijvoorbeeld content en gegevens aangeleverd worden.
Wat moet ik zelf aanleveren voor mijn website?
Alle content die je op je website wilt plaatsen, zoals teksten, afbeeldingen, video's en alle andere bestanden.
Daarnaast zijn er verschillende technische gegevens nodig om de website online te kunnen zetten (bijvoorbeeld met betrekking tot hosting, domeinnaam, emailadres).
Hoe kan ik bestanden aanleveren?
De meeste gebruikelijke zijn natuurlijk tekstbestanden (bijvoorbeeld: .doc /.txt /.pdf en teksten rechtstreeks in e-mailberichten) en allerlei soorten afbeeldingsbestanden, maar ook minder gebruikelijke heb ik langs zien komen.
Ook de wijze waarop deze bestanden worden aangeleverd, variëert nog wel eens. Zo heb ik eerder gegevens gehaald uit bijvoorbeeld usb-sticks, cd-roms, excelsheets en zelfs catalogi.

Een nieuwe website voor € 75,- per pagina *


Een website voor € 75,- per pagina! Een vast laag tarief per pagina (of menu-item) voor je nieuwe informatieve website!
Meer info of specifiekere wensen? Ik stuur je graag een offerte op maat.
Offerte aanvragen >>

Beheer/werkzaamheden € 40,- per uur *


Beheer/werkzaamheden voor € 40,- per uur Is er geen nieuwe website nodig, maar wil je iets laten veranderen, verwijderen of juist toevoegen aan je bestaande website? Yepdesign regelt het snel voor je!
Neem direct contact op >>


(* Exclusief btw.)

Joomla

Joomla
Wat is Joomla?
Joomla!™ is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je websites en online applicaties kunt bouwen. Joomla! is één van de meest gebruikte pakketten om websites mee te maken.

Joomla! wordt ontwikkeld als Open Source-pakket en is daardoor voor iedereen vrij beschikbaar onder de GPL licentie. Doordat vele duizenden Joomla!-fanaten over de hele wereld meewerken aan ontwikkeling en onderhoud is het gegarandeerd dat Joomla! ook in de toekomst beschikbaar zal blijven.

Joomla! is Nederlandstalig. De vertaling wordt gedaan door het Dutch Translations Team. Er zijn vele duizenden uitbreidingsmogelijkheden voor beschikbaar. Over het algemeen zijn deze uitbreidingen (extensies) ook Nederlandstalig beschikbaar.

Joomla! wordt over de gehele wereld gebruikt voor allerlei websites van alle soorten en maten. Bijvoorbeeld:
 • Zakelijke website of portal
 • Zakelijke intranet en extranet
 • Online tijdschrift en nieuwsportaal
 • Online winkel en reserveringssysteem
 • Overheidsapplicatie
 • MKB zakelijke website
 • Non-profit organisatiewebsite
 • Verenigingswebsite
 • School- en kerkelijke website
 • Persoonlijke- of familiewebsite
 • en voor natuurlijk alle andere denkbare websites...
Kan ik zelf mijn Joomla-website beheren?
Joomla is een cms, wat zó is opgezet, dat in principe iedereen zelf zijn/haar eigen website zou kunnen beheren. Uiteraard geef ik je uitleg hoe je een en ander kunt toevoegen of aanpassen aan je website en hoe de eventueel geïnstalleerde extensies beheerd kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan webshops, agenda's, kamerboekingen, enzovoort.
Wil of kan je de website niet zelf beheren, kan ik je natuurlijk ook helpen. Zie ook "beheer/werkzaamheden" elders op deze pagina.
Waarom zijn er telkens nieuwe updates nodig?
Joomla wordt wereldwijd voor duizenden websites gebruikt en is daardoor constant in ontwikkeling: nieuwe extensies worden uitgebracht, nieuwe eisen worden gesteld, maar ook andere instellingen bij hostingbedrijven maken dat er telkens (kleine) veranderingen en verbeteringen worden uitgebracht, meestal ter beveiliging.
Voor dit soort (beveiligings-)updates bied ik een update-abonnement aan. Met dit abonnement verzorgt Yepdesign een heel jaar lang alle updates voor de Joomla-basis en de niet-commerciële extensies, voor € 120,00* per jaar.

(* Exclusief btw. Dit abonnement kan op elke gewenste dag ingaan.)

Joomla update-abonnement € 120,- p/jr *


Joomla-updates Joomla is een populair cms en daardoor constant in beweging. Met dit abonnement verzorgt Yepdesign een heel jaar lang alle (beveiligings-)updates voor de Joomla-basis en alle niet-commerciële extensies.
Update-abo aanvragen >>

Joomla-VirtueMart updates € 150,- p/jr *


Joomla+VirtueMart-updates Vind je het updaten van je Joomla-VirtueMart-website lastig? Met dit jaarabonnement verzorgt Yepdesign alle updates voor de Joomla-basis, de VirtueMart-webshop en alle niet-commerciële extensies.
Update-abo aanvragen >>


(* Exclusief btw. Update-abonnementen voor commerciële extensies op aanvraag.)

Hosting

mijndomein.nl, domeinregistratie en webhosting
Waar kan ik een domeinnaam laten registreren en mijn website hosten?
Uiteraard zijn er meerdere goede hosters waar je een domeinnaam kunt laten registreren, waar je je website kunt laten hosten en waar een cms-pakket als bijvoorbeeld Joomla! prima kan draaien.
Mocht je op zoek zijn naar een webhosting-provider met een goeie service en een redelijke prijs, kan ik je MijnDomein aanraden, waar Yepdesign ook al jaren gehost wordt.

Yepdesign

Meer info over Yepdesign.nl
Meer info over Yepdesign?
Mijn naam is Anne-Lise Ekers. Per toeval ontdekte ik in 2007 het webdesign en was meteen enthousiast. Het "puzzelen" met code, het werken met kleuren, en zelfs de "taaltik": ik kon het er allemaal in kwijt! Na het behalen van een diploma webdesign ben ik vervolgens in 2009 gestart als zelfstandig webdesigner.

Yepdesign is gevestigd in 's-Hertogenbosch (Den Bosch), met opdrachten vanuit heel Nederland. Mijn opdrachtgevers zijn vooral kleine zelfstandigen, mkb'ers, verenigingen en stichtingen.
Wil je ook een nieuwe website? Neem contact op om je ideeën te bespreken!
Doet Yepdesign aan sponsoring?
Yep! Maar omdat Yepdesign een eenmansbedrijf is, zijn de mogelijkheden natuurlijk niet eindeloos. Ik heb ervoor gekozen om het bij 2 lokale goede doelen te houden. Zodoende is Yepdesign al jarenlang trotse sponsor van
Stichting Eendenkooi Maaspoort en Kinderen Bouwen Voor Kinderen.